Notice: Undefined variable: path in /home/forge/xonaymedia.nl/modules/clients.module.php on line 49
Facebook-cms - Xonay Media

Facebook-cmsSnel, eenvoudig en op maat!

The Walt Disney Company Benelux zocht een efficiënte manier om meerdere Facebook-pagina’s te onderhouden. De oplossing was snel gevonden: Xonay Media bouwde een volledig tailor-made Facebook-cms.

Meewerken?

Wil jij meewerken aan dit soort leuke projecten? Of ben je op zoek naar een vergelijkbaar resultaat? Neem dan direct contact met ons op, of kijk op de vacaturepagina.

Facebook-branding

Klant: The Walt Disney Company Benelux
Concept: Facebook-cms 
Jaar: 2012

Opdracht

Tot The Walt Disney Company behoren een groot aantal merken. Het creëren en onderhouden van fanpagina’s is daarom een tijdrovende en kostbare taak. Xonay Media is gevraagd om een Content Management Systeem (CMS) te ontwikkelen waarmee je snel, eenvoudig en efficiënt aantrekkelijke Facebook-tabs kunt creëren.

info iconFacebook-tabs zijn subpagina’s waarop extra content kan worden gecommuniceerd. Denk bijvoorbeeld aan een welkomstpagina, een actiepagina of premium content.

Aanpak Xonay Media

De uitgangspunten voor het ontwikkelen van een Facebook-cms waren dat het systeem toegankelijk moest zijn, efficiënt en de met mogelijkheid om het systeem onbeperkt uit te breiden naar extra functionaliteiten. Xonay Media ontwikkelde één overzichtelijk cms waarmee je onbeperkt tabs kunt creëren, in verschillende stijlen, voor alle Walt Disney-Facebook-fanpagina’s.

facebookcms_editor_foto

Het tailor-madecms creëert tabs die zijn opgebouwd uit meerdere modules. De modulaire opbouw van het cms zorgt ervoor dat The Walt Disney Company in staat is om een scala aan mediatypes te gebruiken. Alle modules kunnen worden aangegeven als lokale, premium of publieke content. Hiermee kunnen zij zelf bepalen of de content zichtbaar is voor likers en non-likers, en kunnen zij targetten op taal en locatie-instellingen.

fb_welkom_tab
Omdat iedere campagne zijn eigen specifieke karakter heeft, ontwikkelden we een cms dat naar wens kan worden uitgebreid. Op basis van specifieke marketingdoelstellingen zijn we in staat om extra functionaliteiten in te bouwen en voegen we tailor-made modules toe. 

Resultaat

The Walt Disney Company maakt intussen intensief gebruik van het cms en verrast ons keer op keer met te gekke Facebook-tabs.

  • Bepaal zelf de looks en functionaliteiten van de tab.
  • Vergroot je ‘likers database’ met premium content.
  • Tailor-mademodules.
  • Targetten op basis van taal en locatie-instellingen.
  • Beheer meerdere Facebook-pagina’s vanuit één cms.
  • Handige en eenvoudige drag-and-drop interface.