Notice: Undefined variable: path in /home/forge/xonaymedia.nl/modules/clients.module.php on line 49
Iron Man 3 - Xonay Media

Iron Man 3Bouw Jouw Eigen Iron Man

Meewerken?

Wil jij meewerken aan dit soort leuke projecten? Of ben je op zoek naar een vergelijkbaar resultaat? Neem dan direct contact met ons op, of kijk op de vacaturepagina.

Klant: Marvel & Pathé
Concept: Bouw jouw eigen Iron Man
Jaar: 2013

Opdracht

Xonay Media ontwikkelde een campagnesite om de bioscoopsensatie Iron Man 3 voor Marvel en Pathé te promoten. Hiervoor bracht Xonay Media Pathé beide partijen samen, wat leidde tot een groot succes.

IM3-landing

Aanpak Xonay Media

Het concept was gebaseerd op de film waarbij het harnas van Iron Man door zware aanvallen uit elkaar was geraakt. Deelname was mogelijk via zowel Facebook als Twitter. De fans moesten de onderdelen weer bij elkaar zoeken, welke werden vrijgegeven op onaangekondigde momenten via Facebook en Twitter. Daarnaast konden de onderdelen onderling van elkaar worden afgepakt, om zowel de interactie en de viraliteit van de campagne te vergroten.

IM3-page

Bij de lancering van de campagne was direct zichtbaar dat het competitieve en sociale aspect van de campagne een enorm succes bleek te zijn. Fans reageerden niet alleen onderling op posts van Pathé, maar voegden zelfs elkaar toe als ‘vriend’ om van elkaar onderdelen te kunnen stelen. Wij ervaren dit succes als de ultieme sociale interactie!

Resultaten

  • Binnen drie weken trok de website 24.623 bezoekers.
  • In totaal werden er ruim 20.000 onderdelen onderling gestolen.
  • De website is ruim 5000 keer gedeeld door bezoekers.